Waarom Mellow® Diffuser?

Jij bent niet de enige die een slechte nachtrust ervaart...

Veel mensen ervaren slapeloze nachten, volgens de National Sleep Foundation uit de Verenigde Staten komt dit voor bij 1/3 van de volwassenen. De populairste manier om van een slechte nachtrust af te komen is het gebruik van melatonine pillen.

Wat is melatonine?
Melatonine is een hormoon dat op natuurlijke wijze geproduceerd wordt door het lichaam om het slaapritme te reguleren. Overdag verminderd de melatonine gehalte naar een punt dat het niet meer detecteerbaar is.  Wanneer de zon ondergaat begint de melatonine gehalte weer te stijgen, waardoor het een signaal afgeeft aan het lichaam om in slaap te vallen. Echter zijn er variërende factoren zoals: stress, jetlag, ploegendienst, afgebroken en/of verstoorde slaapritme die ervoor zorgen dat je moeite krijgt met het genieten van een goede nachtrust. Volgens Dr. Phillip Gehrman, Assistent-professor in Psychiatrie van de University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine, helpt melatonine om het slaapritme te verbeteren.

Slaapritme
Het menselijke lichaam is afgesteld om overdag optimaal te functioneren en 's nachts uit te rusten. Bij werknemers die ploegendiensten draaien (werknemers met onregelmatige werktijden die afwijken van dagwerk) is het slaapritme verstoord. Het lichaam moet presteren op momenten van rust en slapen, wanneer het lichaam optimaal presteert. De meeste mensen ervaren dat het zeer moeilijk is om zich aan te passen aan onregelmatige werktijden, dit gaat gepaard met slechte nachtrust, stress, prestatieverlies en gezondheidsklachten. Een derde van de medewerkers ervaren gezondheidsproblemen bij ploegendienst, waardoor ze verplicht de ploegendienst moeten verlaten.

Lavendel
Rustgevend
Een gekende werking van lavendel is het kalmerend en rustgevend effect. Het ontspant de spieren en de zenuwen. Ook zorgt lavendel ervoor dat het gehalte aan stresshormonen in het bloed verlaagd en een gunstig effect heeft op de bloeddruk.

Slapeloosheid
De kalmerende werking van lavendel kan zelfs gebruikt worden om beter door te slapen, omdat de zenuwstelsel tot rust wordt gebracht.

Kamille
Slapenloosheid en rustgevend
Uit meerdere studies blijkt dat kamillethee functioneert als een kalmeringsmiddel. het kan je helpen om je zenuwstelsel te kalmeren en te ontspannen, zodat je beter kunt slapen. Ook heeft kamille een stress verminderend effect.  Deze eenvoudige oplossing kan je gewoon thuis toepassen met onze Mellow® Diffuser.

Ontspannend
Kamille olie kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor de aromatherapie en kan ook samen met andere essentiële oliën zoals rozen olie of lavendel olie worden gebruikt. Dat alles bij elkaar kan je echt helpen om te ontspannen voordat je naar bed gaat.  

Waarom Mellow® Diffuser?
Met ons product zijn deze problemen te verminderen. De diffuser zorgt ervoor dat een persoon geconcentreerde melatonine inhaleert. De melatonine komt hierbij direct in de longen terecht en vervolgens meteen in de bloedomloop van het lichaam. In tegenstelling tot een pil hoeft de diffuser niet door de lever heen en hoeft het niet door metabolisme omgezet te worden om het gewenste resultaat te behalen.

Mellow® Diffuser
Mellow® Diffuser

Mellow® Diffuser

€24,99

Bestel nu een Mellow® Diffuser, je persoonlijke relax -en slaapcoach.